Natural perfection...


Har suttit och bläddrat igenom lite modemagasin och något som alltid tilltalar mig är en proffsigt lagd naturlig makeup! Så enkelt, så fräscht och oftast rätt tidsbesparande! För att lyckas allra bäst med den naturliga looken och få den att se så där naturlig ut bör man tänka på två saker. Först, se alltid till att ha en väl rengjord och återfuktad hy och för det andra, använd bra produkter! Några av mina favoriter i badrumshyllan är:
1. Bobbi Brown: Ögonskugga Taupe nr 4. Funkar också perfekt som ögonbrynsfärg!
2. O.P.I: Nagellack Bubble bath.
3. L'Oréal: Blush Nude pink.
4. Clarins: Natural Lip Perfector. Vinnaren av Cosmopolitan Beauty Awards 2010 är verkligen helt fantastisk! Ett mjukgörande läppbalsam som doftar underbart och som har en superfin ljus beige-rosa nyans för en perfekt finish på den naturliga looken!

För mer praktiska tips hur du lägger en naturlig makeup, håll utkik i arkivet under Fashion & Beauty Weekend 2010 med start lördag 6 november!


November Special!


Nästa vecka kommer jag bjuda på en stor Fashion & Beauty Weekend här på bloggen! Lördag och söndag nästa helg kommer ni kunna ta del av mängder med mode-, skönhets- och makeuptips!
Något speciellt ni vill läsa om? Lämna gärna förslag i kommentarerna!

ENGLISH
Next week I'm gonna throw a big Fashion & Beauty Weekend here on the blog, filled with fashion-, beauty- and makeup advices!
Anything special you'd like me to write about?
  


Inspiration


Just nu sitter jag och planerar för kommande inlägg och tutorials! För lite extra inspiration letade jag fram min slitna (halvt trasiga) gamla mapp som är fylld med teckningar från 90-talet! I mappen hittade jag också en anteckning från senhösten i år, då jag var på väg att starta bloggen! Mer inspiration! Big scarfs, blinding hats and a warm cup of mint tea at the café on my corner. Introducing myself in the swedish pre-fall with all that is dear to me. Fashion, beauty and a hint of color all mixed in a Kiehl’s box, wrapped in Chanel paper. You’re invited to my archive and from now on we’ll mix it through the seasons!


Nu ska jag återgå till mer inspirationssökande med min tekopp, penna och papper! Vart hittar ni er inspiration?


Get styled!

______________________________________________________________________________________

                                               MIN PORTFOLIO


                                                                                                                                                          








Styling och makeup är ett av mina största intressen och även om jag inte tagit det där efterlängtade diplomet än så har jag en lång erfarenhet och kunskap inom skönhet, hud och hår och jag bara älskar att hålla på med det!  Sedan tonåren och oavsett vart jag bott i världen så har jag alltid varit den som fixat vänner, vänners vänner och nyfikna andra för utgång eller bara for fun! Ibland har jag stylat vänner hemma hos mig mitt i natten, i rent inspirationsflöde. Tusentals klädbyten med kameran i högsta hugg då klockan slår 02.00! (Sofi.. när kom du hem egentligen?)

För dig som drömmer om ett yrke inom denna bransch så vad du än gör – ge inte upp! Det är för roligt för att avstå ifrån! Jag tror banne mig att jag ska skriva lite tips till alla som vill veta mer om detta område! Håll utkik här på bloggen!

Ps. ett stort tack till mina fantastiska modeller Mathilde, Nina och Sofi!

(W)hat to wear?

 
Vem mer än jag fryser?! Oavsett hur kallt det än blir hos dig behöver du inte oroa dig, det finns hattar, head bands och turbaner och ett gäng till snygga och prisvärda skydd för håret!



Mohair



The 70's


Felt hat
         

Bow head band
 

Bowler


Turban with a twist



Inköpsställen:

1.
ZARA
ca. 180 SEK.
2.
Asos.com
drygt 300 SEK (inkl. frakt).
3.
Topshop
ca. 320 SEK.
4.
Asos.com
ca. 150 SEK (inkl. frakt).
5.
Monki
180 SEK.
6.
Monki
120 SEK.

För mer tips & råd om inköp eller personlig shoppinghjälp så kontakta mig på [email protected]. Skicka ett mail med din fråga och namn och märk mailet (W)hat to wear. Du kommer då få tillgång till all förstahandsinformation om mitt kommande företag som ska se till att det DU vill ha hamnar i just DIN garderob!!


Färgklickar..


                                                                                                Tavla privat.

En butikschef, tillika konstintresserad inredare, sa till mig för ett tag sedan att det är konsten (till viss del även möblerna) som bör utgöra grunden i ett hem. Ljuslyktor, dukar och de rätta plädarna kommer i sinom tid. Ge först liv åt de tomma väggarna i ditt hem med de små och stora färgklickarna, konst!


För lite inspiration i höstmörkret kommer här några bilder från utställningen som jag, min mamma med flera konstnärer från Västervik hade nu i oktober.



                                           Sommaren 2010,
akryl.

                                                                                                                                                       
                                                   Tellus,
akryl.


                                                 Blomma, akryl.

                                                                                                              Såld.

                                Fashionista, i akryl.

                                                                                 Såld.

För ytterligare information om tavlorna eller utställningen kontakta mig på [email protected]


Vad gör ni för att pigga upp er i höstmörkret?

 

 

 


Första intrycket…

Någon sa till mig nångång att vi gör oss en uppfattning av en människa på mindre än 30 sekunder. Trettio sekunder att stanna upp eller gå vidare, klicka sig vidare eller klicka sig bort. Jag vet inte riktigt hur det ligger till med det där men det jag vet är att om du (som jag) är intresserad av allt inom mode, skönhet och the arts så ska du läsa vidare. Här kommer en liten teaser av det du kommer få ta del av här på 

                                         Zandra’s ARCHIVE!


   

                                                  Mode
500
                                                                              fashiongonerogue.com 

Arkivet kommer kontinuerligt att uppdateras och fyllas på med bilder och nytt från modevärlden. Du kommer att få ta del av allt från vad marknaden har att erbjuda - för olika plånböcker, få ”hemliga” tips om vart du hittar den där one-of-a-kind accessoaren till hur du fixar en basgarderob med det lilla extra!
                                                
                                                Skönhet


I avsnitten om skönhet, hud och hår kommer jag t.ex. att lägga upp tutorials på hur du lägger en perfekt makeupbas för din hudtyp, hur du fixar en enkel och snygg håruppsättning som funkar både vardag som fest samt ett otal produkttips!
 
                                                The Arts

   "Fashionista" i akryl. Från höstutställningen 2010 på Galleri CJ, Västervik.

Konst och musik har jag alltid sysslat med på ett eller annat sätt och är en stor del av min vardag. Så därför kommer det då och då att poppa upp ”Smakprov” i arkivet för er att ta del av! ”...dela med sig eller snåla…” går ju låten, så om jag kommer över något av värde så ska jag dela med mig av konstskatten!


Countdown. Mer än 30 sekunder har nu gått och jag väntar med spänning på nästa möte! Hänger ni på?

Exclusive: "We are family.." Boys & Girls of New York Fashion Week SS2011                           

                           Välkommen in till Zandra's ARCHIVE!


RSS 2.0