From me to you all...


Hoppas ni får en fin julafton med många paket, god mat och glada skratt!


Tea time


Befinner mig i ett näst intill igensnöat Småland hos lilla familjen inför jul. Dricker te, läser gamla magasin jag glömt kvar här. Mysigt!  

Time is money...or not


Jag är inne på den gyllene stilen. Armbandet har min syster hittat på second hand. Hon är verkligen helt fantastisk på att leta fram godbitar och den här guldstämplade länken blev hennes för under 100-lappen! Snacka bra investering! Retroklocka var jag på jakt efter men då dök den här upp från min mammas smyckeskrin och vips - retro från mormors tid.. kan ju inte bli bättre! Ringen är inte lika nygammal men en stadig favorit från Pilgrim.

ENGLISH
I'm totally in to golden accessories! Bracelet found by my sister in a second hand store - real gold for under €10 is a crazy good deal, don't you think? Grandmothers old watch and my fav ring from the Danish brand Pilgrim.

Lip Shields


Det är inte bara kinder och händer som blir torra och nariga i det här vintervädret. Sitter inte läppstiftet lika bra nu som i somras eller får du små sprickor om du ler för brett? Som tur är finns det bra produkter som bildar ett skydd mot kallt och torrt klimat och som samtidigt vårdar och mjukgör! Jag bär alltid med mig Försvarets Hudsalva vart jag än går (som man nog ser på den halvt bortskavda texten..). Praktisk storlek gör att den lätt går ner i plånboken eller den lilla väskan utan problem och med en söt design och oförskämt bra pris är den absolut nummer ett på min lista för bra basprodukter!

Vill man gå på en lite dyrare läppvård så tycker jag väldigt mycket om Dermalogicas Climate Control Lip Shield! Den skyddar bra mot både kylan utomhus och torrhet inomhus och innehåller bl.a. sheasmör, som ökar barriärfunktionen i huden och ett s.k. anti-ozonate complex som skyddar huden mot föroreningar, irriterande kosmetika och stress. Ett plus för att den ger läpparna en fin neutral lyster! 


the foundation


Jag är alltid på jakt efter den perfekta makeupbasen och jag gillar att prova nya märken och produkter. Men i mitt letande och testande har jag en stående favorit som är ett säkert kort i sminkväskan. Har du, som jag, en normal - torr hy (särskilt vintertid) eller ett ansikte som känns stelt och gärna krackelerar vid använding av för tung och täckande foundation stavas lösningen på problemet: MAC. Märkets lättare foundationprodukter med fuktgivande egenskaper ger en strålande grund som mitt ansikte älskar!  

Tinted Moisturizer 
Jag använder MAC Studio Moisture Tint Spf 15 som är en färgad dagkräm för en lätt och oklanderlig bas. Färgen medium är min favorit men dark medium passar bra att blanda med för att ge ansiktet en varmare ton, t.ex. på kindben och panna. För smidig och noggrann applicering använder jag en liten foundationborste som FACE Stockholm #34 men det går även bra att applicera med "lätta" fingertoppar.

Moisture Cover 
För att ljusa upp kring ögonpartiet, dölja rodnader eller liknande använder jag MAC Moisturcover i nyansen NC20. Den lättabearbetade concealern passar jättebra för normal - torr hy och lägger sig fint och omärkbart i ansiktet för en fläckfri finish! Använd gärna en mjukare concealerborste för applicering, t.ex. MAC #224. Lägg en liten klick av concealern på handen och arbeta sedan in lite i taget av produkten i borsten innan applicering.


Relaxed chic

Idag vill jag bara mysa ner mig i en stor kofta, ett par jeans och ett par riktigt schyssta låga boots..adderar en iögonfallande accessoar, and I'm done! 
                                        
  
Jag gillar Whyreds t-shirts som Fala Shoulder Seem Tee, avlsappnat ska det vara och lite halvt om halvt instoppat i byxorna. Jeansen ska vara Levi´s och en favorittvätt (enligt Levis hemsida) är Demi Curve-modellen Vintage Dark - ursnygga! Min kofta som gärna får poppa fram under julgranen kommer från Anglomania Samuri Wrap Cardigan och skorna Crazy Low Boot Brown från Gardenia. Jag gillar ju som sagt accessoarer och framförallt ringar så jag väljer att avsluta den avslappnade looken med en silverring "3-in-1" från Surface To Air!

Surprise times two!


Jag har två nyheter som jag bara måste dela med mig av! Jag fick idag veta att franska Sephora skeppar till Sverige!! Hur har jag kunnat missa detta? Sephoras sortiment är stort och finns nu tillgängligt för oss svenskar via den franska hemsidan! UPS-kostnaden är rätt hög men gör man en rejäl beställning så lönar det sig! Tyvärr har inte sidan möjlighet till engelsk översättning (vad jag sett iallafall) men det finns ju som tur är översättningsprogram på nätet som lösning på detta lilla problem!

Min andra glädje är att den danska bloggtrion Anywho har öppnat hemsida med galet snygga ytterplagg och koftor! Vid gjord beställning och betalning sys ditt plagg upp och skickas hem till dig! Plaggen går bland annat i svart, blått, kamel och cognac och görs i onesize. Följ länken för bilder!

Se till att spendera julklappspengarna och ge dig själv välmående i form av finafina skönhetsprodukter och härligt danskt mode! Glad Luciakväll till er alla!

Blues and Yellows

 


Färger behövs för att liva upp mörkret! Jag gillar starka blå toner och mustiga gula. Båda plaggen kommer från Asos och livar väl upp vilken tillställning som helst?


Shades Of Grey

Jag är på jakt efter det perfekta grå nagellacket..ljust till mellangrått. Funderar på Essies lack, finns många fina färger som bl.a. Great Expectations.

I vinter ska vi också klä oss i varma gosiga stickade plagg och är det någon som har missat det så är vinterinspirerade plagg väldigt rätt just nu! Tänk lusekoftan i uppdaterad form, tryck med renar eller snöflingor! Jag slår ett slag för Weekdays Ship Snow Sweater Grey

men älskar också den stickade reptröjan från Stine Goya Snake Rope Jumper! Jag vill också ha en retroinspirerad enkel och stilren klocka till min gråa vinterlook och då får det bli den från Asos (en klocka under 300 kr är väl rätt hyfsat bra)!

Multi tasking oils


För att ge huden lite extra lyx brukar jag använda kroppsolja som komplement till min vanliga bodylotion. Huden får en röda-mattan-lyster, blir superlen och väldoftande! En varmt välkommen julklapp under granen för de flesta beautistas!

NUXE Huile Prodigieuse. Den här multi-taskingoljan är min personliga favorit! Den fungerar såväl på huden som i ansiktet och håret. Jag använder den främst till kroppen men till fest brukar jag ta lite av oljan och värma mellan handflatorna och bara dra lätt över håret som avslutande styling! Håret får fin glans och en mycket inbjudande doft!

Le Petit Marseillais. Min franska favorit (som jag dessvärre inte sett i Sverige än) har en mjuk och feminin doft av mandel och vanilj. Den gör dig, din hud och ditt hår oemotståndlig!!

NUXE Huile Prodigieuse Or. Samma princip och användingsområden som den vanliga NUXE oljan men här med ett sexigt gyllene skimmer. Fest? Då funkar oljan utmärkt som finish ovanpå din vanliga makeup! Applicera lite av oljan på kindens högsta punkt och du är redo! För dig som önskar en mer diskret lyster applicera produkten innan din makeup. Ska du utomlands eller redan befinner dig på soligare breddgrader så gör guldoljan underverk för bara ben! Kanske något att komma ihåg till sommaren 2011?


Nutri Color Creme


Jag har en förkärlek till hårvårdsprodukter, en stor förkärlek! Mina badrumshyllor fylls på med favoriter och får jag tag på något som passar mitt hår så blir jag produkten trogen. När jag tvättar håret använder jag upp emot...hmm..vi räknar. Schampo, inpackning, balsam, Anti Snap, värmeskyddande gel och ev. en leave-in creme i topparna efter jag torkat håret och då har jag inte räknat med avslutande stylingprodukter! Men jag ser det så här. Lägger jag ut pengar på kostsamma frisörbesök är det värt att lägga ut pengar på bra produkter som tar hand om hårfärgen och kvalitén efteråt. Resultatet från frisören håller mycket längre och den lyxiga känslan efter att ha lämnat frisörsalongen hänger kvar!

Om du som jag lägger ut en del pengar på frisörbesök och har ett blont hår som du vill vårda så bra som möjligt är mitt tips att prova Revlon Nutri Color Creme. En klar vinnare i min badrumshylla! Jag skiftar i blond nyans mellan årstiderna och har därför provat tre av de bästa "färgbomberna" från Revlon för just blonda hår! Använd som en lätt färginpackning mellan schampo och balsam och låt sitta i ca 3 minuter och du får färgintesitet, glans och vård i ett! För dig som vill ha ett mjukare resultat rekommenderar jag att blanda ca 3 - 4 pumptag av cremen ihop med ditt vanliga balsam!

1002 - White Platinum
Den här cremen har en ljusviolett färg och lämpar sig bäst till ett riktigt ljusa hår. Färgpigmenten håller gula toner borta och ger nytt liv i kalla blonda toner och förhöjer ljusa slingor.

1003 - Pale Gold
Med sitt guldgula färgpigment lyfter den fram gyllene toner i blonda hår. Passar bäst till dig som har en mellanblond färg som går åt honungsblond och blondette (brun-blond) och som vill ha en varm blond ton.

812 - Light Pearly Beige Blonde
Det här är en mörk creme så bli inte avskräckt för att den ser gråbrun ut! Den är perfekt för ett mer askigt blond hår och eftersom cremen innehåller både beige och pärliga färgpigment så anpassar den sig perfekt för att lyfta fram ljusheten men samtidigt hålla kvar den kallare askiga nyansen. Jag använder just nu den här cremen närmast hårbotten och ca. 10 - 15 cm ut i längderna. Jag blandar sedan den här cremen med 1002 - White Platinum i resterande längder.  


The black (out)fit


Jul och nyår = klädstress. Känner du igen dig? Under de här två högtiderna har vi chansen att klä upp oss till tänderna och verkligen go all in! Men det behöver inte betyda att man måste lägga hela sin månadslön på en outfit, som man kanske aldrig kommer använda igen. Bestäm dig för ett plagg du trivs i och som du känner dig snygg i, vare sig det är klänning, smokingbyxa eller kjol och utgå sedan från det plagget när du fixar resten av looken! Många väljer svart och det är alltid ett säkert kort, som inte alls behöver bli tråkigt. Väljer du svart så sätt en twist på din look genom att bryta av med ett smycke i en vass kulör, t.ex. smaragdgrönt. Killer! Min favorit i den svarta garderoben är långklänningen och byxdressen, båda med lång ärm. Bekvämt och samtidigt supersnyggt! Till klänningen funkar säsongens hetaste accessoar hatten perfekt och byxdressen vässas till med ett par höga klackar och mörkröda läppar, et voilà!

Smyckesinspiration
   
Kenneth Jay Lane          Scott Wilson          Monies 
  
Acne                            CC Skye                      Whyred   
   
Philippe Audibert      Mango                          Acne


The basic tee

ACNE Woman
 
 

ACNE Men
 
  
Mjuka paket kan vara tråkiga för de allra minsta men för oss som lärt oss älska mjukheten kan det vara den allra bästa presenten! Investera i basplagg med bra kvalitet som gör julklappen lite extra lyxig och som håller många tvättar ut! ACNE gör många fina basplagg med härligt fall och skärning som verkligen håller och kan kombineras i oänderlighet. Som jag brukar säga: dress it up or dress it down.

NUXE, 2 Dec.


Skönhetsklappen till henne eller honom! Nuxe är en av mina absoluta favoritmärken och verkligen värd sitt pris! Första gången jag provade ansiktskrämen var i Frankrike, där den säljs på apotek, men nu har den äntligen kommit till våra svenska apotek!

NUXE Nirvanesque Contour des Yeux
och är en mild ögonkräm mot de första rynkorna som fyller i och jämnar ut fina linjer och rynkor kring ögonpartiet och döljer mörka ringar. Den har en mild doft och är speciellt framtagen för optimal tolerans kring det känsliga ögonpartiet och passar särskilt bra för kontaktlinsbärare. Optiskt korrigerande pigment döljer mörka ringar och ger lyster och den funkar verkligen! Använd morgon och/eller kväll före din vanliga ansiktscreme. Passar bra för både honom och henne! Ca. pris 260 SEK.

NUXE Crème Nirvanesque
är en ansiktskräm som är utjämnande, avslappnande och avstressande och hjälper till att minska de första rynkorna. Den har en underbar doft och man verkligen känner direkt att huden piggas upp, får lyster och blir sammetslen! Underbar för att bekämpa trött och glåmig vinterhy! Använd morgon och/eller kväll. Rekommenderas från 25 år. Ca. pris 425 SEK.

Båda produkterna finns idag att köpa på Apotek och större varuhus som Åhléns City och NK.


X-mas calendar 1

Idag är det första december så vad passar bättre än att starta en liten julkalender? I lucka nr. 1 kommer ett julklappstips för både henne eller honom!


Dermalogica skin kit normal/dry 


Dermalogica shave kit
 
Det är långt ifrån alla som lägger tid på sig själv, njuter av en lång massage, bokar tid på spa eller går på ansiktsbehandling. Tiden räcker liksom inte till och finns det tid kanske det inte finns pengar. Har du en kär vän eller familjemedlem som du tycker borde få något lyxigt till jul, något riktigt avstressande, så är Dermalogicas skin kit perfekt! Dermalogica används av de bästa klinikerna och skönhetssalongerna och om du inte tänkt ge bort ett presentkort på behandling så ge bort ett Dermalogica skin kit! Finns för olika hudtyp och ålder. Kiten säljs bl.a. på Åhléns City och finns att beställa via utlandet för billigare penning, min favorit på nätet är Jersey Beauty Company!

Tips! Om du är osäker på vilken hudtyp din vän har och vilket kit som du bör köpa är det bra att rådfråga en hudterapeut som jobbar med Dermalogica. Har du ingen i din närhet så fråga mig så hjälper jag gärna till!

RSS 2.0